Oktober 2007
Redaktör: Gunilla Lindberg mail

M:DOX FILMKVÄLL
på biografen Victoria
söndag 28 oktober

De bästa dokumentärerna från Nordisk Panorama 2007

18.45 bjuder Polska Generalkonsulatet på polskt tilltugg och något att dricka i Victorias foajé innan förhandsvisningen av MILKBAR!

19.15 Förhandsvisning!

MILKBAR

Regi: Terese Mörnvik och Ewa Einhorn, Sverige 2007, 52 min
En historia om en envis kvinna som driver en gammal mjölkbar från kommunisttiden i Polen. Danuta har ett uppdrag att servera hälsosam och billig mat. – McDonalds, vad för sorts mat är det? De finns över hela världen! Varför kan det inte finnas mjölkbarer runt hela världen? När kommunismen föll 1989 och barerna blev privatägda så tog Danuta Juz över "Bar Bywalec" i Wroclaw, Polen. Nu har 16 år passerat och Polen går fortfarande genom enorma strukturella förändringar. Men i Danutas bar står tiden stilla. Sida vid sida med sin assistent driver hon baren och försöker hålla den nya marknaden utanför dörren. Men baren är också en bro mellan det gamla och det nya samhället. En varm och rolig film om två envisa kvinnor i ett samhälle under förändring. Milkbar är producerad av Malmöbaserade WG-film. Milkbar var uttagen i tävlan under Nordisk Panorama 2007 i Oulu.

Efter filmen är det Q&A med regissörerna Terese Mörnvik och Ewa Einhorn

Förfilm:
Sverigepremiär!
Mr Mustache
Regi Ørjan Jensen, Norge 2007, 7 min, engelsk text
En film om män och deras mustacher. Denna humoristiska film täcker ämnen som att kyssas och riskfyllda aktiviteter såsom att äta glass. Mr Mustache var uttagen i tävlan under Nordisk Panorama 2007 i Oulu.

Information:
Alla filmerna och regissörsbesök äger rum på biograf Victoria, Södra Förstadsgatan 18, Malmö. Biljetter köpes på plats samma dag. Kassan öppnar 15.00. Begränsat antal platser, kom i tid! Biljettpris 50 kr för hela kvällen inkl mingel. Enbart MILBAR kostar 20 kr. Hela programmet på www.mdox.se

M:DOX, Malmö dokumentärfilmsträff, arrangeras av Film i Skåne i samarbete med Malmö Stad, Filmkontakt Nord, Svenska Filminstitutet, EDN, SVT, Dramatiska institutet och Filmpool Nord.

Välkomna

Danuta och hennes assistent försöker driva en gammal mjölkbar i Polen.

Köp Milkbar med Bulletinen-rabatt >>

Informujemy o premierze nowego szwedzkiego filmu dokumentalnego na polski temat

BAR MLECZNY

rezyseria: Terese Mörnvik och Ewa Einhorn, niedziela, 28 pazdziernika, godz.18.45
kino VICTORIA

Przed filmem organizatorzy zapraszaja na poczestunek, miedzy innymi jedzenie charakterystyczne dla barow mlecznych i napoje.

Bilety 20 kr na sam pokaz filmu ”Bar mleczny” lub 50 kr na caly wieczor z poczestunkiem i pokazami innych filmow.

Zapraszamy!